For bibliotekene

Alt om Sommerles for bibliotekene

Kom i gang på biblioteket

Sommerleskampanjen er basert på at barna skal kunne gjøre mest mulig selv, men det er en del ting biblioteket skal eller kan gjøre for å skape en vellykket kampanje. 

E-postliste for bibliotekarer

Meld deg på e-postoppdateringer fra arbeidsgruppen for å få varsel om viktige datoer og informasjon. Denne e-postlisten er for bibliotekarer som skal organisere en Sommerleskampanje i sitt bibliotek.

Bibliotekarer meld dere på her → https://sommerles.us3.list-manage.com/subscribe?u=3541312e3dedda0a1d38bd0f6&id=92252923b7

Tidslinje Sommerles 2021

  • 23. oktober 2020: Siste frist for å bestille premier og printmateriell hos BS Eurobib
  • 1. desember 2020: Påmeldingsfrist (eller avmelding)
  • April: Planlegge markedsføring
  • Mai: Adminområdet åpner, og nedtelling til start, opplæring av bibliotekarer og promotering kampanjen
  • Juni: Sommerles starter 1. juni!
  • August/september: Avslutningsfest

Bestille premier

Alle premiene må bestilles i godt tid før kampanjestart. Du kan lese mer om bestilling av premier her.

Markedsføring

Det er viktig å promotere Sommerles ut i kommunen/fylket. Dette kan gjøres på mange måter, her er det bare fantasien som setter grenser. Det kan lese mer om hvordan du kan markedsføre Sommerles her.

Facebookgruppen til Sommerles er et godt sted å samle inspirasjon og se hva andre bibliotekarer har gjort.

Gi ut premier

På Sommerles.no samler barna XP (poeng) ved å registrere bøker de har lest og andre aktiviteter på nettsiden. Når de oppnår nok XP kommer de til neste level. På level 10, 20 og 30 får barna beskjed om at de kan hente en premie på biblioteket. Det er valgfritt om biblioteket ønsker å gi ut en overraskelsespremie på level 40, for superleserne.

Les mer om premieutdeling her.

Kodeord

For å inspirere barna til å ta turen til biblioteket flere ganger gjennom sommeren, opererer vi med et kodeord for hvert kapittel i Sommerlesfortellingen. Kodeordet skrives ut på et ark som henges opp i biblioteket, og barna noterer seg kodeordet og fyller det inn på nettsiden for å få ekstra XP og troféer. Dette er en gylden mulighet for bibliotekarene til å inspirere barna til å ta med seg en god bok. Sommerstengte bibliotek kan legge kodeordet på hjemmeside eller facebook.

Analoge brukere

Over 99% av barna registrerer seg selv digitalt, men de som ikke ønsker å delta digitalt kan registrere seg i skranken på biblioteket. De går glipp av mye ved å gjøre dette, men kan fortsatt få premier. Dette kan bibliotekarene administrere på nettsiden. Les mer her.

Administrere Sommerles i kampanjeperioden

I løpet av sommeren er det en del ting som må gjøres for å holde hjulene i gang. Det skal godkjennes bøker og kommentarer, samt svare på meldinger og spørsmål fra lånerne. Les mer om admin-området.

Gå videre til premiebestilling