Om Sommerles

Alt om Sommerles

Samarbeidspartnere


Sommerles.no er en stor nasjonal dugnad, som baserer seg på at vi er mange som bidrar!

Alle fylkesbibliotekene jobber etter tur med utviklingen av innholdet på Sommerles.no, i tett samarbeid med Snuti AS, som leverer alt det tekniske og grafiske. Vestfold og Telemark fylkesbibliotek er til enhver tid ansvarlige for innholdet i kampanjen, selv om vi ikke lenger jobber med driften.

Sommerles har en samarbeidsavtale med BS Eurobib om produksjon og levering av trykkmateriale (plakater, bokmerker) og de premier vi leverer ut til barna i løpet av kampanjen.


Boksøk hjelper deg å finne boka som passer. Vi har valgt ut bøker som på en eller annen måte er mer tilgjengelige enn vanlig.


Sommerles.no samarbeider med Foreningen les, Leser søker bok, Norsk lyd-og blindeskriftsbibliotek (NLB) og Norsk forfattersentrum, for å kunne levere den best mulige sommerlesekampanjen til alle barn i 1. – 7. klasse i hele landet.  NLB bistår oss med å lese inn lydfiler av sommerlesfortellingene (innleser er Kristine Rui Slettebakken). Fra 2018 samarbeider vi også med Møreforsk avdeling Molde, samt Høgskulen i Volda, om forskning på
effekten av Sommerles.no.


Om Norsk lyd-og blindeskriftsbibliotek (NLB): 

Flere kan sommerlese med lydbøker fra NLB. Fortell de som strever med å lese at NLB har tusenvis av lydbøker for barn og ungdom! NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek) er et offentlig og gratis tilbud. Alle som har dysleksi, ADHD, svekket syn eller andre utfordringer som gjør det vanskelig å lese, kan låne.

Populære og aktuelle bøker. NLB tilbyr alt fra fantasy, humor og grøssere til faktabøker, noveller og bøker på engelsk. Lydbøkene gjenspeiler bokutvalget i vanlige folkebibliotek. Appen Lydhør gir enkel tilgang til bøkene på mobil og nettbrett.

NLB har også et stort utvalg bøker i punktskrift til de med nedsatt syn som leser med fingrene.

Bli låner. Det er enkelt å melde seg inn på www.nlb.no. Foresatte bekrefter at vilkårene er oppfylt og at barnet har behov for lydbøker. På nettsiden finnes også boktips og oversikt over nye bøker.

Fortell om NLB slik at enda flere kan bli med på Sommerles! Les mer om NLB.


Sommerlesspillet 2018 inne på nettstedet sommerles.no er utviklet av MegaPopgames med grafikk fra Snuti og musikk fra Thortrillion Wilhelm Tomsborg.