Om Sommerles

Alt om Sommerles

Hva er Sommerles.no?

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene. Vårt mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie.  Sommerles.no varer fra 1. juni – 31. august hvert år.

Sommerles skal først og fremst være GØY for barna! Kampanjen har blitt en suksess ved å bruke elementer fra dataspill for å motivere til lesing. På nettsiden Sommerles.no samler barna poeng for hver side de leser, de kan svare på oppgaver, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på. Noen troféer er lette å oppnå, mens andre henger høyt! Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve og svare på oppgaver knyttet til denne, der et nytt kapittel slipper hver uke av kampanjen. Sommerles.no har spredd seg fra å være en regional lesekampanje for Vestfold fylke til å bli en nasjonal suksess. 2019 var et rekordår for Sommerles – da deltok over 131 000 leseglade barn fra hele landet!

For å bli med på Sommerles.no går du inn på nettsiden fra 1. juni og lager deg en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna må bruke foresattes e-postadresse ved registrering. 

Sommerles.no samarbeider blant annet med Leser søker bok, Foreningen !Les og Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek. Sommerlesfortellingen kan oppleves både på nynorsk, bokmål, nordsamisk og som lydfil, og vi jobber videre for at all tekst på nettsiden skal være så tilgjengelig som mulig for alle barn.

Hvem står bak Sommerles?

Sommerles.no er utviklet og eid av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS. Snuti AS designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene. Prosjektleder er Vestfold og Telemark fylkesbibliotek.