Om Sommerles

Alt du kan finner om Sommerles

Hva er Sommerles - les dette først!

Sommerles er fra 2018 en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn fra 1. – 7. klasse. Vårt mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie! Ved å bruke elementer fra spill har Sommerles vist seg å være aktuell og populær blant barna. Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

Sommerles er gratis for alle barn! På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve. 2017 var et rekordår for Sommerles, med hele 300 kommuner og 58 963 leseglade barn!

For å bli med på Sommerles.no er det bare for barna å gå inn på nettsiden sommerles.no (åpner ikke før den 1.juni) og lage en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna kan heller ikke registrere seg uten å bruke foresattes epostadresse. Sommerles er opptatt av etikk og god skikk og bruk, og de bibliotekansatte følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter. Sommerles forholder seg til og følger de nye personvernreglene (GDPR) som trer i kraft 25.mai 2018.

Sommerles samarbeider med Leser søker bok, Foreningen Les og Norsk lyd og blindeskriftsbibliotek for å kunne skape en så god leseopplevelse til så mange barn som mulig. Fra sommeren 2018 finnes sommerlesfortellingen også som lydfil, og vi gjør det vi kan for at all tekst på nettsiden på sikt skal være så tilgjengelig som mulig for alle barn.

Hvem står bak Sommerles?

Sommerles.no er lagd, utviklet og eid av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og Snuti. Snuti designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene, samt svarer på spørsmål. Prosjektleder er Vestfold fylkesbibliotek. Prosjektgruppen har i 2017-18 arbeidet med å løfte Sommerles til et nasjonalt nivå, samt øke nivået av gamification gjennom et integrert lesebasert spill til sommerles.no.