Om Sommerles

Alt om Sommerles

Hva er Sommerles?

Sommerles er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn fra 1. – 7. klasse. Vårt mål er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie! Ved å bruke elementer fra spill har Sommerles vist seg å være aktuell og populær. Kampanjen starter 1.juni hvert år, og avsluttes den 31. august.

Sommerles er gratis for alle barn! På nettsiden sommerles.no samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. De kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve. 2018 var et rekordår for Sommerles, med over 370 kommuner og 106 266 leseglade barn!

For å bli med på Sommerles.no er det bare for barna å gå inn på nettsiden sommerles.no i kampanjeperioden og lage en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna kan heller ikke registrere seg uten å bruke foresattes epostadresse. Sommerles er opptatt av etikk, og de bibliotekansatte følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter. 

Sommerles samarbeider med Leser søker bok, Foreningen Les og Norsk lyd og blindeskriftsbibliotek for å kunne skape en så god leseopplevelse til så mange barn som mulig. Sommerlesfortellingen kan oppleves både på nynorsk, bokmål, nordsamisk og som lydfil, og vi jobber videre for at all tekst på nettsiden skal være så tilgjengelig som mulig for alle barn.

Hvem står bak Sommerles?

Sommerles.no er lagd, utviklet og eid av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og Snuti AS. Snuti AS designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene, samt svarer på spørsmål. Prosjektleder er Vestfold fylkesbibliotek. Prosjektgruppen har i 2017-18 arbeidet med å løfte Sommerles til et nasjonalt nivå, samt øke nivået av gamification gjennom et integrert lesebasert spill til sommerles.no