For bibliotekene

Alt om Sommerles for bibliotekene

Premiebestilling

På Sommerles.no samler barna XP (poeng) ved å registrere bøker de har lest og andre aktiviteter på nettsiden. Når de oppnår nok XP kommer de til neste level. På level 10, 20 og 30 får barna beskjed om at de kan hente en premie på biblioteket. Det er valgfritt om biblioteket ønsker å gi ut en overraskelsepremie på level 40, for superleserne. Det er viktig å ha premiene på plass i god tid før kampanjestart, så alle barna får premiene de skal ha.

Snuti lager design til premiene, men Sommerles-teamet står ikke for produksjon eller levering av premier og pr-produkter. Det blir laget nytt design på premiene som passer til årets historie og grafiske profil. Selv om det er nytt design går det fint å bruke premier fra tidligere år.

Fra 2017 har Sommerles inngått avtale med BS Eurobib og Norsk bibliotektransport (Posten i nord), som leverer både premier og pr-produkter. Det er viktig å holde årets bestillingsfrister for å være sikker på at man får premiene til kampanjen starter, og for Sommerles 2021 er fristen 23. oktober 2020. Dette er for å sikre at alle landets bibliotek som ønsker å bestille premier sentralt, får levert de tidsnok, til best mulig pris. NB. premiene faktureres året etter leveranse (våren påfølgende år), og ikke når bestillingen gjøres.

Premiene bestilles via BS Eurobib sin nettbutikk. Det er opp til hvert fylke om fylkesbiblioteket bestiller til alle med levering til fylkesbiblioteket/bibliotek, eller om hvert enkelt folkebibliotek bestiller til seg selv og med levering i det enkelte bibliotek. Begge deler er mulig i nettbutikken.

Det er mulig å etterbestille premier i mai, men da vil ikke premiene komme før kampanjestart.

De som ønsker å bestille fra egen leverandør, kan laste ned årets design i promomappen

Hvis dere bestiller premier fra andre leverandører ber vi om at dere følger disse retningslinjene: 

– Vi tillater generelle nøytrale premier uten logoer
– Vi tillater ikke premier med bedriftslogoer 
– Ved sponsing av premier kan man ha et A4 ark på disken med informasjon «Takk til xx for støtte til kjøp av Sommerlespremier», men selve premiene kan altså ikke ha bedriftslogo.

Gå videre til Steg 3: Admin-området.